MESIA, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki en büyük güneş ticaret birliğidir. 2009 yılında kurulan dernek yatırımcılar, montajcılar, üreticiler, hukuk firmaları, danışmanlar ve bankalar dahil olmak üzere 150’den fazla yerel ve uluslararası örgütü temsil etmektedir.

Mesia, Dubai, UAE merkezli güneşle ilgili programları ve faaliyetleri MENA bölgesine taşımaktadır. MENA, 8.500’ün üzerindeki üyesiyle Mısır’dan Suudi Arabistan’a kadar bölgeyi kapsamaktadır. MESIA, bu bölgede Son 6 yılda, güneş enerjisinde ayak izi güçlendirilmesi konusunda 50’den fazla sanayi hareketi gerçekleştirildi. Bu süreçte, MESIA birçok prestij ödülü kazandı ve MENA bölgesi önde gelen hükümet yetkilileri tarafından kabul edildi.

Ayrıca MESIA, New York Times, Wall Street’te sektörün önde gelen raporlarını yayınlamakta ve tüm bunların arasında arasında  en imrenilen olaylar ise yıllık Orta Doğu Solar Ödülleri ve Orta Doğu Solar Öncüler programıdır. MESIA hakkında daha fazla bilgi için ; www.mesia.com.